• Str. Fabricilor, Nr. 20, Alba Iulia, România

LOW-E

geamenergysave

Acest tip de geam termoizolant are valori foarte bune pentru izolare termică. Este recomandat pentru partea de nord şi est datorită specificului sticlei. Nu este potrivit pentru sud pentru că nu are protecţie solară, iar vara, razele solare ce pătrund prin geam pot încălzi semnificativ casa.

 • Izolare termică – Uw – de la 1,0 la 1,9W/m²K
 • Reducere fonică – de la 31 la 41 dB
 • Factor solar – 49 % sau 62 %
 • Gaz argon – pentru anumite seturi

Măsurătorile arată că cea mai mare parte a pierderilor de căldură de la ferestre cu geam termopan dublu (aproape 2/3) se datorează radiației de căldură. Altele 1/3 din pierderea de căldură este împărţit între conductivitate şi convecţie. Sticla pentru emisii scăzute LOW-E este construită pentru a lăsa trecerea undelor luminoase și scurte de energie în infraroșu, care încălzesc interiorul casei, dar scade pierderile termice prin reflectarea luminii infraroșii înapoi în interior.

SOLAR 4 ANOTIMPURI

geamthermoreflect

Acest tip de geam termoizolant încorporează avantajele geamului LOW-E, dar datorită acoperirii suplimentare pe sticla exterioară, se reduce pătrunderea căldurii solare în casă. Efectele constau într-o atmosferă plăcută în interior cât şi în reducerea costurilor pentru utilizarea aerului condiţionat în perioada de vară. Este potrivit pentru sud și vest, unde este lumina puternică de la soare și se împiedică încălzirea clădirii.

 • Izolare termică – Uw – de la 1,0 la 1,9W/m²K
 • Reducere fonică – de la 31 la 41 dB
 • Factor solar – 38 % sau 42 %
 • Gaz argon – pentru anumite seturi

Sticla SOLAR 4 ANOTIMPURI are un strat învelitor foarte subţire şi transparent. Datorită acestuia, sticla oferă transmiterea luminii (66%), izolare termică excelentă şi protecţie împotriva căldurii solare. Măsurătorile arată că geamul termopan standard dublu admite aproximativ 80% din energia solară, în timp ce geamul SOLAR 4 ANOTIMPURI admite între 25 şi 42%.

ANTIEFRACŢIE

geamguard

Acest tip de geam termoizolant combină valorile excelente de izolare termică şi securitate împotriva hoţilor. Este potrivită pentru case și parterul clădirilor rezidențiale, unde este mai ușor pentru hoți să intre prin ferestre. Se recomandă această fereastră pentru companii de asigurare și de securitate.

 • Izolare termică – Uw – de la 1,0 la 1,9W/m²K
 • Reducere fonică – de la 34 la 41 dB
 • Factor solar – 38 % sau 63 %
 • Gaz argon – pentru anumite seturi

Sticla laminată se produce prin lipirea a două straturi de sticlă obişnuită cu un strat interior de plastic simplu sau dublu. Pot fi mai multe combinații. Conexiunea se face prin încălzire la temperatura de 70°C. Acest tip de producție oferă posibilitatea stratului de plastic pentru a păstra sticla conectată, chiar după spargere. Stabilitatea mare a stratului de plastic previne ruperea sticlei în bucăți mari ascuțite. De aceea, sticlă laminată este utilizată atunci când există un risc de spargere. Mai ales este recomandată pentru vitrine. Sticlă laminată reduce penetrarea radiaţiilor UV, ceea ce duce la decolorarea materialelor la aproximativ 8%, făcându-l potrivit pentru vitrina unui magazin de haine.

TRIPAN

geamprestige

Acest tip de geam termoizolant, cu caracteristici unice, poate fi montat în clădiri „eco” sau case pasive.

 • Izolare termică – Uw – de la 0,5 la 0,9W/m²K
 • Reducere fonică – de la 35 la 47 dB
 • Factor solar – 38 % sau 50 %
 • Gaz argon – pentru anumite seturi

In construcţia geamului termopan, izolaţia este inserată în camerele profilului, geamul având cel puţin 51mm lăţime, având distanţier din PVC cu folie de oţel. Acest distanţier creşte temperatura la marginea geamului cu 4°C, ce reduce semnificativ riscul condensului la margini.

Caracteristici

Geamul termopan este o construcţie ce constă în unu sau mai multe sticle cu aer între ele, cu diferite dimensiuni şi distanţiere, ce sunt închise ermetic. Un geam trebuie să aibă două grade de etanşare pentru a avea rezultate tehnice bune. Geamul termopan are un cadru distanţier umplut cu absorbant (sită moleculară), cu butil pe ambele părţi, utilizat ca barieră împotriva trecerii vaporilor de apă (primul grad de etanşare).

Al doilea grad de etanşare este exteriorul dintre sticlă şi distanţier cu polisulfid. Geamurile termopane fabricate corespunzător, nu permit pătrunderea apei şi nici nu apare condensul între geamuri. Geamul constituie aproximativ 80% din întreaga fereastră și, astfel, afectează cea mai mare parte caracteristicile de izolare termică U (W/m2K), izolare fonică R (dB), protecție solară sau factor solar g (%), de transmisie a luminii (%).

Sticlă ornamentală

sticlaornamentala